lauantai 28. helmikuuta 2009

Penni ja pulkka ja muita kuulumisia

Penni on aina hyvin innokas auttamaan, oli homma mikä tahansa. Vien poneille vettä tonkalla jonka kiskon pulkalla ponilaan. Mikäs sen hauskempaa.. Penni haluaisi myös kiskoa pulkkaa. Ja välillä pulkkaa retutetaankin pitkin pihaa Pennin toimesta. Vielä kun se osaisi kaataa sen veden niille poneille, niin voisi opettaa sille käskyn "käy viemässä poneille vettä."



Hain eilen kellarista toisen häkin linnuille. Laitoin siitä lastentarhan eli sinne muuttivat Pablo ja vielä nimettömät (ehdotuksia saa antaa) pikku tiput. Iso häkki rupesi käymään ahtaaksi, kun pikkutiput alkavat olla isoja. Isompi niistä lentelee jo lähes sujuvasti. Ja Pablo on niitä muutenkin hoitanut hyvänä isosiskona, eli se saa jatkossakin olla linnun mallina pienemmilleen. (Jos Pablo ei niitä olisi hoitanut, en olisi vielä laittanut pikkuisia omaan häkkiin.)

Konnatkin on herätelty talvihorroksesta, joten esitelläänpä ne. Tässä siis Kille (isompi, naaras) ja Kalle (pienempi, koiras). Kille ja Kalle muuttivat meille ystävältäni Empulta viime keväänä. Kun kesä tulee, Kille ja Kalle muuttavat pihalle, "kesälaitumelle". Teimme niille viime kesänä konnan pitävän katollisen aitauksen, jossa ne voivat turvallisesti ulkoilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti