lauantai 9. toukokuuta 2009

Sataa vettä..

Olen pahoillani etten ole saanut kerrottua kuulumisia, mutta kun on niin ollu ihania ilmoja ja kevät etenee vauhdilla, niin eihän sitä voi muutakun puuhata pihalla yhtä sun toista.. ;) Mutta nyt siis sataa vettä ja laiskottelen sisällä puutarha lehtiä lueskellen.

Penni on jo niin kovin iso ja viisas että sitä ei tahdo muistaa että se on kuitenkin vielä alle vuoden eli se ei voi tietää että kukkapenkissä ei saa hyppiä eikä nurmikkoa kaivella.

Affun kanssa mennään ensi keskiviikkona maneesiin Jonnaa moikkaamaan. Saa nähdä mitä mieltä Jonna on meitin komeasta hepasta. Affu on onnellinen laumaeläin kuusen juurella. :) Toissapäivänä aloitin vihreälle totutuksen. Laidun on lähtenyt kasvuun hurjaa vauhtian eli aika kohta saa ponit laitsalle.

Tiiteli ja Taateli lähtevät tod näk pian uuteen kotiin. Eräs tuttu oli kiinnostunut ottamaan ne molemmat.

Pässit on nyt kastroitu. Keskiviikkona Eeva kävi yhden kandin kanssa tekemässä operaatiot. Valtterille tehtiin vasektomia joka on vähän pienempi operaatio kuin kastraatio, kun kyseessä on aikuinen pässi. Nyt ne voivat sitten elää onnellista perhe elämää ilman että lisääntyvät. En nimittäin halua harrastaa mitään sukusiitosta. (Lampailla on meillä lemmikki-status..) Tässä vaiheessa on tarkoitus tuottaa vain kivan väristä villaa omaan käyttöön. Ruskea lammas pitäisi jostain hommata lauman jatkoksi.. Harmaa on ehkä tulossa Karkkulasta meille. (Uuhi jolla vaikeat karitsoimiset eli ei sovellu siitoskäyttöön.) Sitten olis aika hyvä värikokoelma. Ja eikun kehräämään. :)

Konna-aitaus on laitettu käyttökuntoon ja Kalle olikin jo yhtenä päivänä ulkoilemassa. Eli lämpimiä kelejä odotellessa. Kunhan yölämpötila on pysyvästi yli +10 saavat olla vallan pihalla.

1 kommentti:

 1. Moi
  Kiva lukea näitä teidän tarinoita. Mulla on vähän sama ongelma, että nyt kun ilmat alkaa olla hyviä ei malttais olla sisällä ollenkaan.

  Ulkoilutappas kameraa joskus ja laita tänne sun blogiin vähän kuvia Pennistä. Olis kiva nähdä niitä.

  Kehrääminen on hauskaa, mutta aika vaikeeta. Olen yrittänyt tehdä sitä sellasen vanhan rukin kanssa, mutta langasta tulee vähän turhan epäsäännöllistä. Niinpä vaihdoin hommat huovutushommiin ja se onkin ollu tosi kivaa. Mutta sä taidatkin osata tuon kehruuhomman rutiinilla, vai?

  Terkuin
  Pennin kasvattajatäti Päivi

  VastaaPoista