keskiviikko 1. heinäkuuta 2009

Puutarha ei ole, se tapahtuu.

Toisten mielestä, puutarha pitää huolellisesti suunnitella paperilla, tehdä pohjatyös ja toteuttaa viimeisen päälle ja sitten se on puutarha. Mulla on sellanen filosofia että se vain tapahtuu. Mulla ei oo mitään suurempia suunnitelmia. Puuhastelen puutarhassa kaikenlaista ja visioitani toteutan sitä mukaa kun niitä tulee. Osto kasveja ja kukkia on tosi vähän. Parhaat saa sukulaisilta ja tuttavilta jakotaimina, varkaina, miten mikäkin sitten sattuu lisääntymään.
Puutarhassa on mukava kuopsutella. Nyt jos tuo yksi kasvi ei kohta ala kukkia sinisiä kellokukkia mulla on sitten hieno kukkapenkki missä kasvaa vain yhdenlaisia rikkaruohoja. Tuolle kohtaa olin mummun kukkapenkistä tuonut paakun jossa kasvoi aika reippaasti myös rikkaruohoja. Keväällä kun mummu oli käymässä arvoimme että mikä siinä pitäisi kasvaa. Muut kasvit kitkin pois ja tuo jäi. Se on kyllä jo nupulla. Ja toisaalta mitäs sen sitten on väliä vaikka se olisikin rikkaruoho. Kunhan vaan kukkis kauniisti. Joku viisas joskus sanoi että rikkaruoho on vain kasvi jolle kukaan ei vielä ole keksinyt käyttöä. Jakaahan esim suikeroalpi mielipiteitä. Että onko se sitten viheliäinen leviäjä vain kaunis kasvatettava kasvi, pitää jokaisen itse päättää.

Rehut ja kuivat heinät saatiin ihan hyvin tehtyä. Nyt on sillä saralla hengähdys tauko. Ville on ajanut isänsä kanssa paaleja pelon reunoilta pihaan ja muuta sellasta pientä puuhaa toki aina löytyy. Mutta ei siis mitään kiireellistä missä mua tarvittas, joten olen jatkanut loman viettoa. Yllättäen kuten todettua olen puuhastellut puutarhan kimpussa, pessyt mattoja jne. Nyt pitäs olla kaikki matot pestynä, tänään luulin et on vaan 3 jäljellä, ne mitkä oli viel lattiassa, mut sitten Ville muisti äkkiä yhden matto pinkan tilan pihasaunalla, mitkä on tän meidän talon omia mattoja. Mä en sellasista tiennyt mitään. No, nyt on nekin pesty. ei pitäs löytyy enää mitään ylläreitä. (Kuitenkin löytyy taas jostain varastosta joku perintömatto pino mitkä pitäs pestä käyttöön.. ;) )

Penni on ollu tosi taitavana navetalla apuna. Siitä oli oikeesti iso apu kun siirrettiin vasikoita pihattoon. Sitä varten on koneella siirrettävä "kuljetuslaatikko" johon mahtuu kolme vasikkaa kerralla. Kahdelta ihmisellä meinaa välillä mennä tovi että saa ajettua vasikat karsinasta kuljetuslootaan. Mulla ja Pennillä meni noin 5 sek. :) Ville oli aika vakuuttunut.

Nyt pitäs mennä nukkumaan..

1 kommentti:

  1. Hyvä Penni! Pennin äiti oli apuna lastaamassa viittä lammasta hevoskuljetustraileriin. Ensin totteli velvollisuuden tunnosta mun käskyjä, mutta mun ohjauksen seurauksena lampaat ei menny kärryyn. Sitten Rita meinas, että eiköhän tää pelleily riitä ja sano tädelleille, että autoon ja sassiis ja huiskis kaikki oli kiltisti kärryssä. Mitä tästä opimme, paimenkoirilla on aivot ja sen pitää antaa käyttää niitä. :)))))))
    Terv. Päivi

    VastaaPoista